Presentatiescherm.

Ons gloednieuwe mededelingenscherm, achter het raam aan de Markt, is inmiddels wel ‘echt’ in bedrijf.
Ongetwijfeld zal er hier of daar nog wel eens iets worden ge-finetuned, om het in hedendaags Nederlands te zeggen 😉 , maar het draait allemaal zoals onze bedoeling was.

Het was nog een beste klus om het netjes op orde te krijgen. Zonder nu àl te technisch te worden: we moesten er natuurlijk niet alleen voor zorgen dat de berichten en afbeeldingen er netjes op passen, maar vooral dat de pagina’s niet veel te snel of te langzaam wisselen.
En om dàt uit te dokteren…

Met de meegeleverde software ging dat niet lekker.
Pagina’s met weinig tekst en pagina’s met veel tekst moesten daarin aldoor even lang in beeld blijven en dat wilden we nu juist niet.
Dan sta je te wachten tot eindelijk de volgende pagina eens in beeld komt, of je bent nog halverwege aan het lezen en ‘swoesj…’ weg is-ie.

Maar om dat beter te krijgen, moesten we zoeken naar een andere oplossing. Het kostte heel wat zweet en tranen maar uiteindelijk vonden we die. We maken de ‘carrousel met berichtjes’ in àndere software, en het bestand dat daaruit komt, zetten we dan over in een digitaal filmpje dat op zijn beurt in een document van een tekstverwerker wordt geplaatst.
Er zijn aardig wat uurtjes in gaan zitten maar nu loopt het zoals we willen.

Verder hebben we het scherm wat gekanteld. Dat scheelt toch weer een beetje in het spiegelen.
Al met al zijn we blij met de overstap naar een moderne manier van informeren. We hopen dat het u ook bevalt.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://torpshoes.nl/presentatiescherm/